Op zoek naar vrijblijvend advies? Bel met +31 6 222 128 64

Volg mij op Facebook!
Menu

Microtopping / Beton ciréDestijds werkten de oude Romeinen hun hoogkwalitatieve muren, vloeren en plafonds al af in Beton Ciré. Heden ten dagen zetten wij de kunde van de Romeinen voort met de kennis van nu, hierdoor zetten wij een naadloze en bijzonder harde bekleding voor u neer.

Mogelijkheden zijn eindeloos:

Smeerbare natuursteen, zo wordt Beton Ciré ook wel genoemd. Eerlijk hard in aanvoelen, heerlijk stevig en krasvast. En toch met een zekere elegantie en raffinement die zeldzaam is.

Al van in de klassieke oudheid is Beton Ciré een gesofisticeerd product dat als prestigieuze afwerkingslaag werd gebruikt op vloeren, wanden, muren en trappen van villa’s en paleizen. Ook vandaag nog wordt de stuc-techniek alleen door echte ambachtslieden gebruikt in omgevingen die het werkelijk waard zijn.

Met Beton Ciré haalt u een natuurlijk product naar binnen dat ten opzichte van andere minerale wandafwerkingen zo hard als beton is en perfect watervast. Als het goed geplaatst wordt tenminste, want het perfect plaatsen van Beton Ciré vergt echt vakmanschap.

Beton Ciré is ondanks zijn traditionele herkomst multi-inzetbaar en draagt zo bij aan de sfeer in zowel oude gebouwen als in nieuwe strakke architectuur. Dit materiaal kan allerlei wensen aan – zolang deze hoge kwaliteit, stevigheid en raffinement vereisen.

Samenstelling

Beton Ciré lijkt wel uitsmeerbare natuursteen. Het bestaat uit verschillende lagen Stuc-pasta die over elkaar heen worden geplaatst. Behalve decoratief, is Beton Ciré ook bijzonder onderhoudsvriendelijk: het is krasvast en omdat het filmvormend is afgewerkt tegen water en vlekken, kan het makkelijk schoongemaakt worden.

Ondergronden

Beton Ciré kan op elke droge ondergrond geplaatst worden, zolang deze stevig, stabiel, droog en vetvrij is. Beton, zandcement en muren zijn evidente ondergronden, maar Beton Ciré mag ook rechtstreeks op bestaande tegels, tafels, oude verflagen, werkbladen, MDF, sanitaire constructie-elementen, trappen, enz. gezet worden. Voor optimale hechting en verwerkbaarheid is het wel aangewezen om StucPrimer aan te brengen. En uiteraard wordt in natte ruimtes zoals douches een waterkerende laag aangebracht onder de Beton Ciré.

Kleuren

Omdat pigmenten de Beton Ciré inkleuren, zijn het vaak natuurlijke, aardse kleuren en tinten waarin Stuc zich presenteert: van lichte zandtinten tot diepe donkere kleuren.

Alleszins is het aangewezen om de afwerking eerst als staal te testen om de invloed op de kleur, de intensiteit en het uitzicht samen met de applicatietechniek te evalueren. 

Wanneer u door ons de Beton Ciré wil laten aanbrengen, kiest u de kleur die u wil van onze kleurenkaart. Wij maken dan voor u een staal met deze kleur, hierop brengen wij verschillende afwerking vernissen op aan en u kiest aan de hand hiervan het resultaat wat u thuis wil.

    Direct en vrijblijvend een offerte aanvragen