Op zoek naar vrijblijvend advies? Bel met +31 6 222 128 64

Volg mij op Facebook!
Menu

DunpleisterWat is dunpleister?

Dunpleister is één van de nieuwste technieken voor glad stucwerk. Het is een ondergrondvolgend product dat zeer efficiënt is voor behangklare wanden, zoals bij een nieuwbouwwoning. Eerst wordt machinaal een pleisterlaag van enkele millimeters (1 tot 3 millimeter) aangebracht. Deze wordt geëgaliseerd en geschuurd. Afsluitend houden we een controleronde, waarbij we oneffenheden verwijderen.

Dunpleister voor uw nieuwbouwwoning?

De behangklare wanden van uw nieuwbouwwoning staan er goed bij, maar nog niet goed genoeg voor schilderwerk. Dunpleister is de meest efficiënte en voordelige manier om hier verandering in te brengen. Er wordt slechts een dunne laag aangebracht, waardoor er geen lange droogtijden zijn en u behoudt de hardheid van uw ondergrond. Dunpleisterwerk is vrijwel niet te onderscheiden van traditioneel glad pleisterwerk. Daarnaast is dunpleisterwerk een techniek dat een stuk minder vervuiling voor uw huis veroorzaakt. Tel daarbij de voordeligheid en snelheid van de dienst op en dan is het voordeel makkelijk te begrijpen! De wanden van uw gehele nieuwbouwwoning kunnen vaak al glad en strak zijn in slechts twee werkbezoeken.

Dunpleister om spackplafond of sierpleister op wanden glad te maken?

Wanneer uw plafond ontsierd wordt met v-naden of heeft u bijvoorbeeld spachtelputz op de muur wat u graag glad wilt hebben dan is dunpleister een goede en snelle oplossing. Met de juiste aanpak en voorbereiding van onze vakmannen is het eindresultaat een mooi strak plafond of wand en dit gerealiseerd in een aantal werkdagen.

Van spack plafond naar strak plafond

Heeft u een spackplafond met v-naden? Ook deze kunnen we strakzetten met dunpleister. Allereerst schuren we de grofheid van de spack, daarna zetten we de v-naden dicht met een band om scheurvorming tot het minimum te beperken en dan trekken we uw plafond in 2 lagen mooi glad. Wanneer de pleister droog is schuren we het geheel nog een keer na en kitten we langs de rand netjes af. Om het compleet te maken kunnen we het plafond ook nog in de gewenste kleur spuiten!

Waarom kiest niet iedereen voor dunpleister?

Daar is een simpele verklaring voor. Ondanks dat het al ruim 20 jaar bestaat neemt het verwerken en aanbieden hiervan door stukadoorsbedrijven aan particuliere nieuwbouw woningeigenaren pas de laatste 5 jaar een vlucht. Veel stukadoors zijn niet bekend met dunpleister aanbrengen van op wanden. Om nog maar te spreken over het feit dat zij zich erin gespecialiseerd hebben.

Voor- en nadelen dunpleister.

Voordelen

Nadelen

Het is erg dun:  Dunpleister is 1 tot 3 millimeter dik. Grote oneffenheden krijg je er niet mee weg. Ga bij grote oneffenheden voor gipspleister.

Is dunpleister ook direct de eindlaag?

Nee, net zoals bij traditioneel stucwerk zal de dunpleister wand nog van een eind- en beschermlaag voorzien moeten worden in de vorm van latex of muurverf. Dit zou u kunnen rollen maar latex verfspuiten is veruit de mooiste oplossing.

Direct en vrijblijvend een offerte aanvragen

Opties
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.